Stadsdichtersdag 2022

3 september 2022

Groepsfoto van opening Nationale Stadsdichtersdag 2022 in het Stadhuis van Lelystad

Tientallen stadsdichters op jaarlijks bezoek in Lelystad 

Afgelopen zaterdag bezochten tientallen stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen Lelystad tijdens de Nationale Stadsdichtersdag. De jaarlijkse samenkomst van stads-,dorps- en gemeentedichters werd dit jaar voor de 17e keer gehouden in de provinciehoofdstad van Flevoland. Wethouder Kunst & Cultuur Sjaak Kruis ontving de stadsdichters in het Stadhuis. Hier werd schrijver/dichter Rodaan Al Galidi geïnterviewd en hield hij ook een voordracht.

Wethouder Sjaak Kruis in zijn openingswoord: ‘Ik ben er trots op dat dit unieke evenement in Lelystad gehouden wordt. Dit maakt Lelystad tot een echte Poëziestad dat niet alleen inwoners uit Lelystad, maar ook bezoekers van ver buiten Lelystad trekt.’  

In de middag bezochten de stadsdichters diverse gastlocaties in de stad om  voordrachten te houden. Er werd voorgedragen op gastlocaties bij mensen thuis, maar ook op publiek toegankelijke plaatsen als café De Lantaarn op het horecapleintje en bij de Lelystadse Boer tijdens het Oogstfeest. De Stadsdichtersdag werd afgesloten met een onderlinge ontmoeting in De Kubus en een avondconcert van zanger/gitarist Jeroen Kant.

Het bestuur van de Nationale Stadsdichtersdag kijkt met tevredenheid terug op de bijeenkomst. “Uit de reacties van de deelnemers konden we opmaken, dat ze het fijn vonden om elkaar weer te ontmoeten en kennis te maken met Lelystad. Voor veel stadsdichters was het een eerste en verrassende kennismaking met de stad. Die positieve ervaring nemen ze ook mee naar huis en dat is goed voor het imago van Lelystad”, aldus voorzitter Thomas Gerla.

De Nationale Stadsdichtersdag werd mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Lelystad en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Volgend jaar wordt de Nationale Stadsdichtersdag

                                            


info@denationalestadsdichtersdag.nl

Op de foto: het bestuur van de Nationale Stadsdichtersdag.

De Nationale Stadsdichtersdag wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Lelystad en het Prins Bernhard Cultuurfonds.